اجلاس جهاني سران جامعه اطلاعاتي بيستم خردادماه با حضور مقامات عالي کشورهاي عضو اتحاديه جهاني مخابرات در ژنو برگزار ميشود. ايران جزء کشورهاي معتقد به مديريت اينترنت در سطح سازمان ملل است و اين موضوع در اجلاس مطرح ميشود.
وايمکس نيوز- نصرالله جهانگرد در چهارمين کنفرانس آماده سازي ملي براي اجلاس سران جامعه اطلاعاتي با اشاره به لزوم حضور ايران در اين اجلاس، اظهار داشت: در سال 2000 به منظور تدوين اهداف هزاره سوم به کارگيري فناوريهاي اطلاعاتي در 10 بند مورد توافق سران جهان قرار گرفت.
رييس سازمان فناوري اطلاعات ايران ادامه داد: به اين منظور نهادهاي بيناللملي مانند سازمانهاي مديريت جهاني و مالکيت معنوي بندهاي اجرايي را در دستور کار کشورها قرار دادند و هماهنگيهاي لازم براي به کارگيري فناوري اطلاعات در اعتلاي کارآمدي و بهرهوري در آموزش و پرورش، بهداشت، مالکيت معنوي، خدمات پايه، توسعه دانش و امنيت و اخلاق اتخاذ شد.
وي تصريح کرد: در اين راستا مقرر شد به مدت 10 سال در خصوص اين موضوع بررسي و اقدام شود و کشورها گزارش سالانه خود را در پايان سال 2015 ارائه کنند تا مشخص شود هر کشور چه ميزان پيشرفت داشته و نقاط قوت و ضعف توسعه فناوري اطلاعات را تطبيق دهند و به اين ترتيب با سنجش پيشرفت به توسعه کشورها بهبود بخشند.
رييس سازمان فناوري اطلاعات ايران در مورد برنامههاي توسعهاي ايران در حوزه جامعه اطلاعاتي، گفت: در سالهاي اخير اين برنامهها را به کار گرفته و در بسياري موارد پيشرفتهايي داشتهايم.
وي با بيان اينکه اين اجلاس در 3 هفته آينده برگزار ميشود، گفت: محورهاي مورد بحث را در عرصه ملي تهيه کرديم تا براي به اشتراک گذاري به عرصه جهاني ببريم.
معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات افزود: ارائه دستاورها به مجامع جهاني با هدف تبادل تجربيات و اشتراک گذاري پيشرفت ها براي توسعه کشورها ارائه ميشود.
جهانگرد گفت: اين اجلاس 20 خرداد 93 در ژنو با حضور مقامات عالي کشورهاي عضو اتحاديه جهاني مخابرات برگزار ميشود و در آن گزارش نهادهاي بينالمللي در مورد پيشرفت کشورها مطرح و تصميمگيري در عرصه اينترنت و IT براي سالهاي آينده انجام ميشود.
رييس سازمان فناوري اطلاعات ايران با اشاره به تداوم همکاريها در سطح جهاني و توسعه فرهنگي بهداشتي و امنيت، گفت: با توجه به اقدامات پيش آمده در سالهاي اخير موضوع مديريت اينترنت در سطح جهاني مهمترين موضوع اجلاس خواهد بود.
وي گفت: ايران جزو کشورهايي خواهد بود که معتقد است مديريت اينترنت بايد در سطح سازمان ملل قرار گيرد و مديريت يک کشور را به تنهايي قبول ندارد.
جهانگرد اضافه کرد: اين مسئله با توجه به افشاگريهاي جهاني در حوزه امنيت اينترنت توجه بسياري از کشورهاي را معطوف داشته و براي تصميم گيري نهايي در دستور کار قرار خواهد گرفت.
رييس سازمان فناوري اطلاعات ايران همچنين در مورد وضعيت ايران در شاخص هاي توسعه يافتگي و دسترسي به باند پهن، گفت: در سالهاي گذشته کشورهاي بسياري برنامه ملي باند پهن را تدوين کردند اما کشور ما هيچ برنامهاي تحت اين عنوان نداشت؛ اما شبکه ملي اطلاعات را به عنوان شبکه دسترسي داخل يک شبکه و در مديريت يک دولت تعريف کردهايم.
وي ادامه داد: با آغاز دولت جديد نيز فوايد اين شبکه را به اجرا گذاشتهايم و پيش بيني ميشود با سرعت عقب افتادگيها را جبران کنيم.
جهانگرد با بيان اينکه شبکه ملي اطلاعات ارتباطات دادهاي در سطح ملي و در شهرها و خانواده ها را فراهم کرده است، گفت: کيفيت، سرعت و خدمات بهبود يافته هنوز ايده آل نيست اما برنامه توسعه در اين بخش در دستور کار قرار دارد.
معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در پاسخ به سوالي از الزام وزير ارتباطات به رگولاتوري براي اجرايي شدن رومينگ ملي خبر داد و گفت: مذاکرات فني و مقرراتي اين پروژه انجام شده و ماه آينده عملياتي ميشود.